Ewouter Vogel  

 

 

is niet alleen bestuurslid en speler, 

maar hij heeft ook enkele kluchten geschreven die de Rhoonse Comedie heeft opgevoerd.

Uitgegeven bij Theateruitgeverij Jongeneel:

Je ziet't of je ziet't niet

5 Dames en 4 Heren

Een hilarische klucht over een man die voorspellend kan dromen en zijn buurman weet daar wel een slaatje uit te slaan.

Uitgegeven door Toneeluitgeverij Vink:

Gewoon..Anders

4 Dames en 4 Heren

Een dolkomisch stuk met een opa die lekker dwars is. Daarbij komt nog een persoonsverwisseling die voor grote hilariteit zorgt en een inbreekster die iedereen met drank en een joint om de tuin weet te leiden.

De vier buikjes

4 Dames en 4 Heren

Een te gekke klucht over een gezin waar iedereen zwanger is geraakt met carnaval. Rond 5 december zijn zij allen uitgerekend. U raad het al, de Sint mag voor verloskundige spelen.

 4 keer raak!

5 Dames en 4 Heren

 Dezelfde te gekke klucht, maar met een rol extra voor een kraamhulp. .

Niet doen..sterk zijn

4 Dames en 4 Heren

Een leuke klucht over een hotel met verschillende typetjes, die allemaal de lachers op de hand krijgen. Door bepaalde scènes zelf in te vullen, kan je het zo gek maken als je zelf wilt.

Zuster, ik wil naar bed!

4 Dames en 3 Heren

Een doldwaas en kluchtig ziekenhuis gebeuren. Waar patiënten onderling geruild worden voor bedden en een druk bezette dokter door zijn vrouw incognito wordt bezocht en hij het niet door heeft dat zij het is.            

Look-A-Like

4 Dames en 4 Heren

Een echte krimi-klucht. Waar de vermoorde man in een kliko verdwijnt en dan ook echt verdwijnt maar later als tweeling zus weer tevoorschijn komt. Een flink geldbedrag voor reuring zorgt en verder verschillende typetjes de revue passeren en het hele gebeuren aardig op de lachspieren werkt.

Kliko hier.. Kliko daar..

5 Dames en 5 Heren

Dezelfde krimi-klucht maar dan met een extra rolletje voor een dame en een heer.

Ze kunnen de pot op

5 Dames en 4 Heren veel dubbelrollen mogelijk

Een echte jubileum voorstelling met eventuele muzikale ondersteuning. Een camping met geldproblemen is het onderwerp en dan komen er standaard allerlei campinggasten met hun reilen en zeilen voorbij.

De Geestige Hertog

6 Dames en 4 Heren

Een geestige klucht over een Hertog die rondspookt op zijn landgoed, waar allerlei duistere figuren op afkomen die denken daar een fortuin te vinden.

Je moet het helder...zien!

6 Dames en 4 Heren

Een klucht vol humoristische verwikkelingen waar alle typetjes aan bijdragen. Gegarandeerd voor een succesvol avondje uit en een leuke repetitie tijd. Door eigen invulling kunnen ook nog rollen gewisseld worden van man naar vrouw.

Eerder uitgegeven als: "Je ziet 't of je ziet 't niet", maar nu met een rol extra voor een dame.

Wat Sjeik me je nou? 

 5 dames en 3 heren

 Een blijspel dat draait om een archeoloog, een buurvrouw en een tante, beiden met een bruid in de aanbieding, een behulpzame vriend en zijn vrouw en een Sjeik. Als er artefacten geroofd worden uit het graf van farao Toethaspel en er wordt in de bagage, van de net terugkerende archeoloog, iets gevonden wat daar op lijkt. Dan begint het pas goed met de problemen voor de archeoloog.

 

Verder nog de eenakters:

Ellen

4 Dames

Drie zussen en hun moeder staan stil bij de gebeurtenissen uit hun leven als ze bij het ziekbed van hun vader/man zijn en komen daarbij tot een drastische beslissing.

Mijn zus is geestig

5 Dames

Twee zussen houden anderen voor de gek, omdat niemand de ene zus ziet, want zij een geest is.

Oplossing gevraagd

2 Dames

Moeder en dochter in een strijd tegen dementie, waarbij het invullen van een cryptogram zelfs in de zaal meegedaan kan worden.

 

Top

© Rhoonse Comedie